Historia

AMERIKKALAISEN JALKAPALLON UUDELLEEN TULEMINEN SAVONLINNAAN

Amerikkalaisen jalkapallon uudelleen tulo Savonlinnaan käynnistyi 4.5.2014, kun Kuopion Steelers sekä Jyväskylän Jaguaarit kohtasivat Talvisalon Kesämaa-areenalla Vappurähinä–nimisessä tapahtumassa, jonka järjestäjinä toimi yhteistyössä Steelerssin kanssa Tanhuvaaran urheiluopistossa opiskelevat Minna Hämäläinen ja Joonas Harimaa.

Varsinaiset harjoitukset uudella porukalla pääsi käyntiin viikkoa ennen juhannusta kun Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton koulutuspäällikkö Heikki Halttunen toi varusteet lainaan Kellarpellon kentälle. Paikalle saapuikin 17 lajista kiinnostunutta uutta harrastajaa ja innostus oli kova jo heti ensimmäisistä harjoituksista alkaen.

Harjoitusten jälkeen yhdessä sovittiin että jatketaan harjoittelua omalla porukalla kerran viikossa, alkaen heti Juhannuksen jälkeen.
Harjoituksia jatkettiin viikoittain porukan kutistuessa hälyttävästi ja muutamat harjoitukset pidettiin 5 pelaajaan voimin. Mutta kun yhdessä oli sovittu, että ei luovuteta niin, tätä päätöstä kunnioitettiin. Pikku hiljaa syksyn mittaa porukka alkoi kasvaa ja uskallettiin ryhtyä puhumaan seuran perustamisesta.

SEURAN PERUSTAMINEN
17.9.2014 kokoontui 9 aktiivista harrastajaa Savonlinnan Suutarniemessä sijaitsevalle Suutartuvalle keskustelemaan seuran perustamisesta. Paikalla oli Jere Lahtinen, Janne Louhula, Jari Smedberg, Henry Linnamurto, Juuso Hirvonen, Jali Paajanen, Teemu Puukka, Jarkko Kärkkäinen sekä Niko Hoffren.
Kahvikuppien ääressä keskusteltiin seuran perustamisesta sekä sitoutumisesta seuran kehittämiseen. Sitoutuminen ja halu olivat sen verran kovalla tasolla että seura päätettiin perustaa samoin tein. Kankeasti toimivien internet-yhteyksien kanssa taistellessa saatiin tehtyä perustamiskirja sääntöineen patentti- ja rekisterikeskukselle. Uusi seura oli perustettu joka sai nimeksi tiukan äänestyksen jälkeen Savonlinna Towers. Mainittakoon että kakkoseksi tullut nimiehdotus Savonlinna Seaguls hävisi vain yhdellä äänellä.

Seuraan perustettiin hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin Jari Smedberg, varapuheenjohtajaksi Jere Lahtinen, sihteeriksi Janne Louhula, rahastonhoitajaksi Henry Linnamurto, jäseniksi Juuso Hirvonen, Teemu Puukka sekä Jali Paajanen.

29.9.2014 Patentti- ja rekisterihallinto keskuksesta tuli päätös, Savonlinna Towers on rekisteröity.

HARJOITTELU
Harjoittelua jatkettiin Kellarpellon kentällä aina torstai-iltaisin. Harjoituksiin saatiin apuja, kun Kuopion Steelerssistä Jukka-Tapio Keränen kävi pitämässä muutamat harjoitukset. Yhdet harjoitukset pidettiin Tanhuvaaran urheiluopiston kentällä, jolloin mukaan saatiin myös urheiluopiston opiskelijoita.
Syksyn tuodessa pimeyttä ja viileyttä ryhdyttiin kartoittamaan talviharjoitus mahdollisuuksia. Syyskuun lopussa käytiin testaamassa Savonlinnan tenniskeskuksen sählykaukalo, sopisiko se harjoituspaikaksi. Paikka osoittautui sopivaksi ja päätettiin varata vakiovuoro tenniskeskukselta. Toinen harjoitusvuoro otettiin Kulennoisten koulun liikuntasalista.

SARJAAN LÄHTEMINEN
Joulukuussa tehtiin päätös että kaudelle 2015 Towers osallistuu SAJL 4-divisioonaan. Tämä edellyttää, että Towers hakee SAJL jäsenseuraksi. Helpotusta talouteen tuli, kun liitosta ilmoitettiin että seura voi hakea avustusta jäsenmaksusta ensimmäiselle toimintavuodelle. Seura saisi avustuksena SAJL jäsenmaksusta 500 euroa, eli koko jäsenmaksusumman. Tammikuussa 2015 Savonlinna Towers hyväksyttiin Suomen amerikkalaisen jalkapalloliiton jäsenseuraksi ja samalla käynnistyi rekrytointi sponsoreiden löytymiseksi.