KarjalaBowl otteluraportit

Viime viikonloppuna pelattiin Joensuun Mehtimäen keinonurmella IV-divisioonan turnaus, jossa kohtasivat turnauksen isäntänä toiminut Joensuu Wolves sekä Rusko Mayhem ja Savonlinna Towers.

Savonlinna Towers kohtasi turnauksen toisessa pelissä Rusko Mayhemin, joka voitti ensimmäisessä pelissä Wolvesin lukemin 20-38. Mayhem on rankattu ennnakkoon sarjan kovimmaksi ja viime kauden voittajajoukkue osoitti olevansa äärimmäisen vaikea vastustaja. Vaikka Mayhem voittikin Towersin tiukan puristuksen jälkeen 28-22, eivät Savonlinnalaiset päästäneet vastustajaa helpolla. Towers sai pidettyä juoksupelit kurissa tiukalla boxi-puolustamisella. ”Ennakkoon oltiin laadittu selkeä suunnitelma, että lähdetään pelaamaan juoksut pois ja tässä onnistuttiin paremmin kuin hyvin. Se, missä sitten epäonnistuttiin, oli heittopuolustaminen. Meidän kulmapuolustajat (CB) alisuoriutuivat eivätkä täten pelanneet ollenkaan omalla tasollaan. Myös viime kesänä Mayhemin laitahyökkääjät (WR) polttivat totaalisesti meidän CB:t varmalla suorittamisellaan”, kertoo Joel Soininen.

Pelinrakentaja (QB) Jere Lahtisen loukkaantuminen tilanteessa 6-8 vaikutti myös hyökkäyksen yleisilmeeseen. Laitahyökkääjä Teemu Puukka, joka on joukkueen ehdoton Mr. TouchDown, hoiti pelinrakentajan tonttia lopputurnauksen. Harmillinen loukkaantuminen söi siis joukkueelta tärkeän elementin pois ja pelikirjasta piti työntää monta sivua silppuriin. Towersin juoksupelit toimiva hyvin ja palloa kantoi vuoronperään keskushyökkääjä (RB) Otto Makkonen sekä QB Teemu Puukka. ”Jeren pelatessa QB:nä meillä olisi ollut käytössä myös erittäin tehokas heittohyökkäys. Nyt jouduttiin turvautumaan juoksupainotteiseen Old school-futikseen, joka veikin mehuja ajatellen toista peliä Joensuuta vastaan”, sanoo Soininen. Kuudentoista pelaajan minirosterilla loukkaantumiset alkavat näkyä, kun osaa pelaajista joudutaan peluuttamaan kahteen suuntaan ja bensa loppuu tankista ilman vaihtomiehiä.

Päivän toisessa ottelussa Towers kohtasi Joensuu Wolvesin. Ennakkoon tästä ottelusta oli veikattu jännittävää tiukkaa vääntöä, jonka Towers olisi lopulta voittanut, mutta toisin kävi. Wolves pyyhki Towersilla nurmea olan takaa ja vei voiton selkein 40-6 numeroin. Wolves mätti tauluun jo 34 pistettä ensimmäisellä puoliajalla Towersin nukahtamisen takia. Pallonkantajat tiputtelivat palloja miten sattuu ja näistä virheistä Wolves rankaisi helposti ja isosti. Hyvin olivat katsoneet, etteivät Towersin kaikki puolustajat ole ollenkaan paikan päällä Mehtimäen kentällä. Hyökkäyksen linja oli kuluttanut suurimman osan puhdistansa Mayhemia vastaan, jolloin Joensuun puolustuksen linja rellesti oman mielensä mukaan scrimmagella. Towersin hyökkäys sai aikaan muutaman hyvän juoksunpelin QB Puukan ansiosta vaikka palloja suurimmaksi osaksi aikaa fumblattiin.

”Jotain tapahtui Mayhem pelin jälkeen. En tiedä ajattelivatko meidän pelaajat ensimmäisen puoliajan aikana, että nyt on pelattu jo tarpeeksi vai menikö ensimmäinen tappio Mayhemia vastaan ihon alle. Pallot eivät pysyneet meidän pelaajien hallussa, eikä linja pystynyt pelaamaan toista eheätä peliä. Kulmapuolustajat leijuivat edelleen jossain untenmailla. Alkuun oli tiedossa, että se joukkue, joka hallitsee scrimmagea hallitsee peliä. Nyt kävi niin, että Wolves sai hyvällä puolustuksen linjapelaamisella pidettyä meidän pelinrakentajan täysin vaarattomana. Puolustuksellisesti saatiin pidettyä juoksupelit kurissa, mutta heittopuolustus oli ihan karmeaa ja tästä johtuen piti alkaa pyörittämään rulettia, että kuka pelaa CB:nä”, ruotii Soininen.

Erätauon aikana Towers sai rivit takaisin järjestykseen ja pelaaminen saatiin taas näyttämään pelaamiselta eikä Wolves saanut enään tehtyä kuin yhden touchdownin. Towersin puolustus sai pidettyä Wolvesit hyvin ulkona tilanteista. Toisen erän loppuun QB Puukka löysi maalialueelta ensimmäistä kauttaan pelaavan WR:n Kasper ”Kassu” Ovaskan, joka avasi oman jenkkifutisuransa maalihanat hienolla kopilla. ”40-6 tappio johtui suoraan sanottuna siitä, ettei meillä kestänyt sipuli kasassa. Liikaa turhia virheitä”, tuumi Soininen.

Savonlinna Towers kävi siis Joensuussa maksamassa oppirahoja suurella summalla. Virheet on käyty läpi ja nyt katseet on suunnattu kohti Muuramen turnausta, joka pelataan lauantaina 13.8. Muuramessa vastaan asettuu isäntäjoukkue Puuppola Buccaneers sekä Vaasa Vikings.

”Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet Ruskossa järjestettävään Äijämaljaan ja sinne me olemme menossa. Monta ässää löytyy vielä hihasta eikä kaikkia sivuja pelikirjoista ole vielä edes pelattu. Loukkaantumiset eivät myöskään ole vakavia ja sairastuvalta saadaan pelaajia takaisin rosteriin Muurameen”, kertoo Joel Soininen.